2015. október 13., kedd

Őszi ajtódísz készítése

Szeptember már kicsit cikinek éreztem, hogy még a tavaszra készített, azóta "nyáriasított" ajtódíszem van kinn. Kerestem horgolt levél-leírást. Tetszett néhány, meg is csináltam!
Először hungarocell alapra akartam rakni, de valahol megláttam egy papírból készült koszorút. Ekkor jött az ötlet, hogy kipróbálom ezt a papírfonás technikát.

"Nem is nehéz!"

Újságpapírból hosszú csíkokat vágtam, majd házi csirizt készítettem. Hurkapálcára viszonylag szorosan feltekertem az újságpapírt, amit menet közben a házi csirizzel ragasztottam meg!

A házilag készített csiriz és a kész papírrudak.
A cicám is "segített"!
Egyszerű, ugye? Hát nem!!!

Az első papírt konkrétan ráragasztottam a hurkapálcára! Nem jött le! Pedig le kellett volna jönnie! De nem. A többihez kevesebb ragasztót használtam, azok sikerültek. Összesen 40 db.

A kezdeti nehézségek után úgy gondoltam, hogy felesleges próbálkoznom a koszorú elkészítésével. Ezért négyzetes formára váltottam. A végeit nagy ügyesen... összefontam? Minta a papírfonásnál, csak szörnyen bénán! Még jó, hogy Husom nem volt otthon! Könnyesre röhögte volna magát rajtam, ahogy papírt fonok...

Ruhacsipesszel fogtam össze a végeket, hogy ne essen szét.

A levelek meghorgolásával nem volt ennyi gond. Még gombát is csináltam!
Megterveztem, hogyan helyezkedjenek el a levelek, majd felragasztottam őket a papíralapra.Husom feltette a bejárati ajtónkra és egy szélharangot is rakott alá.


A levelek leírását ebben a bejegyzésben találjátok.
A papírfonás alapjait a Színes Ötletek blogról igyekeztem elsajátítani kisebb-nagyobb sikerrel.

2 megjegyzés:

 1. Szió!
  Csodálatos dolgokat alkotsz. Néhány leírásodat kölcsön vettem. Köszönöm szépen .)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Nyugodtan használd a leírásokat, azért posztoltam!
   Küldj fényképet a kész munkádról! :)

   Törlés