2017. február 16., csütörtök

Pepe körsálja

Teljesen meglepődtem, mikor öcsém megkért, hogy horgoljak neki egy nyakmelegítő-szerűséget. Ugyanis Pepe télen még a legnagyobb hidegben se húzza össze a cipzárat a kabátján. A sapka meg a sál viseléséről meg ne is beszéljünk! Szegény nagymamámat ezzel mindig kiborítja.

De mikor lázadjon az ember, ha nem ilyen fiatalon?!


Igyekeztem férfias mintákat keresni a neten. Persze magamnak akár tízet is meg tudtam volna horgolni, annyi csajos minta volt. De ezt most hagyjuk... Egyszer csak belebotlottam ebbe a körsál mintába. Nagyon megtetszett az eredeti feket-fehér összeállítás, meg a hosszanti csíkok a mintában.

El is kezdtem horgolni, de szándékosan a fele hosszra, mert Pepe "csak belebújok és kész" sálat akart. Mivel ismerem az öcsémet, inkább szürke fonalat választottam a fehér helyett. (Tudom, hogy nem fogja túl gyakran kimosni.)
Bevallom, kicsit dilemmában voltam a szürke fonal miatt, mert azt tudtam, hogy van itthon három árnyalatban. De, hogy elég lesz-e, hogy jó-e a vastagsága a feketéhez? Hmm...
Felforgattam a dobozaimat, a nylon zacskóimat és végül találtam egy olyan szürke fonalat, amiről már azt se tudtam, hogy létezik. Vastagságban pont a feketéhez passzolt.


A sálat végül is magamra méreteztem, mert tesóm nem nagyobb gyerek nálam. Így könnyű volt meghorgolni. Addig mutogattam a MEOsomnak a sálat, hogy végül beleszerettem a hosszanti csíkok nélkül!

A sál nemhogy öcsémnek, de még egy kollégájának is megtetszett. Alig hordta egy hete, már jött is a telefon a "rendelésről".


A sálat Susan Carlson Burton Cowl mintája alapján horgoltam, 4,5-ös tűvel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése